HTML

Danmark

Egy magyar kalandozásai Dániában.

Friss topikok

  • LlamaDalai: Gratulálok, hogy eljutottál a gyárba! Nekem is jól esne egy ilyen nap! Nem vagyok irigy :D. (2009.06.30. 17:25) LEGO - egy gyermekkori álom valóra válik
  • Cosinus: Az nem olyan meglepő, hogy a „szlovákokkal sem érez különösebb közösséget”. A csehek általában nem... (2009.06.08. 17:48) Portré: Petra
  • Udenlandsk: Igen, így van. Ahogy Közép-Európát kivéve szinte mindenütt, úgy Dániában is nagyon sok nyelvjárás ... (2009.02.02. 21:14) Dánul tanulok
  • Udenlandsk: Nos, a konzervatív szemléletemet egyelőre nem tudják kikezdeni masszív ostromló hullámok. Inkább é... (2009.01.22. 17:19) Homokozó közepén ülök (??)
  • erikkiz: megnéztem a képeket. Azért a bio-boxeralsó nagyon adja :) (2009.01.18. 15:47) Biofarm a szomszédban

Linkblog

2009.01.20. 19:20 Udenlandsk

Portré: Cornel

Címkék: portré

Cornel Plangu nemzetközi csapatunk román tagja. Mit ne mondjak, alighanem a legkülönösebb csodabogár is.

Ránézésre olyan olaszos-cigányos, mint általában a románok. Rendkívül alacsony, talán 160 cm sincs. Angolul azt hiszem ő tud a legkevésbé jól mindnyájunk közül, de azért jól meg tudja értetni magát, inkább az olvasással vannak saját bevallása szerint nehézségei.

Állandóan széles, gyermeki mosollyal az arcán jár-kel, szereti kedvesen lapogatni az emberek karját-vállát. Ez a benevolencia minden bizonnyal a múltjából ered: kétéves korában a szülei pénzügyi okok miatt elhagyták, és így szerzetesekhez került egy árvaházba. Persze amikor szerzetesekről hallottam, román ortodoxokat feltételeztem, de mint kiderült, tévesen: valójában buddhistákról van szó. Ennek megfelelően Cornel is buddhista lett, annak minden velejárójával együtt: imádja a spiritualitást, talán kissé szokatlanul is erősen, mert - buddhistától szokatlan módon - állandóan erről beszél, győzködi a társalkodófeleit. Bármiről is legyen szó, végül mindig ide lyukad ki.

Táplálkozási szokásai is elég különösek. Reggelire és estére kizárólag egy pohár vizet fogyaszt, ebédre valami szigorúan vegetáriánus ételt, abból is keveset. Inkább szellemi dolgokkal táplálkozik, ha jól értettem. Öltözködése is meglehetősen egyedi: fedett térben is állandóan kötött sálban-sapkában tartózkodik, és nem ritkán hosszú, vastag poncsót ölt magára.

Romániában eredetileg asztalosnak tanult, de aztán hamar önkifejező művész, táncos lett, és azóta is a táncnak él. Versenyeken is indult (nem is eredménytelenül), majd táncoktató lett. Caporeiát és különféle más modern táncokat tanul. Sajnos profizmusának a szervezete is kárát látja, mert az ízületeivel, gerincével már komoly bajok voltak. Ennek ellenére a Krogerupban folyó modern tánckurzus oszlopos tagja.

Összességében Cornel nagyon kedves, egyszerű fiú. Csupán arra nem sikerült még választ kapnom, hogy mi a fenét keres egy ilyen helyen egyáltalán!?

komment

süti beállítások módosítása